Ljuva toner i Småland

Publicerad: 2012-08-02 08:02 | Uppdaterad: 2014-10-23 14:23

På lördag är det fest för musikälskare. Då är det nämligen dags för fjärde upplagan av Toner på Huseby.

Huseby Bruk är en bruks- och slottsmiljö som ligger vackert beläget där två småländska sjöar möts mellan Växjö och Älmhult. På bruket anordnas återkommande evenemang och nu är det dags för ljuva toner.

Vad är Toner på Huseby?

– Lördagens evenemang Toner på Huseby är en årligt återkommande musikfest med konserter och föreställningar då det anrika bruket lever upp med magiker, gamla sagor och musik. Våra besökare kan även prova själva genom kurser med våra artister i trolleri och scenografi samt en mängd roliga upptåg i bruksmiljön, berättar Cornelia Gylfe som är boknings och receptionsansvarig.

Vilka är ni som jobbar med turism på Huseby Bruk?

– Verksamheten bedrivs av Huseby Bruk AB som ägs av Alvesta och Växjö kommun. Projektet Toner på Huseby är ett samarbete mellan oss, Musik i Syd, Huseby vänner, Växjö konsertförening och Christina Nilsson sällskapet.

Vad händer mer på Huseby?

– Parallellt med Toner på Huseby pågår även sommarutställningarna Elisabeths lustgård och Exotica. Sedan har vi småkrypsspaning för barnen, tesalong med kungliga bakverk och så förstås kaffe med dopping med exkursionsbåten Örnen. Turen startar vid herrgårdsbryggan och går längs med naturreservatet Husebymaden ner i Skatelövsfjorden, där fiskgjusen håller till. I höst väntar evenemang som Smålands kulturfestival och Smålands Jul på Huseby.

Cornelia Gylfe är boknings och  receptionsansvarig på Huseby Bruk.Cornelia Gylfe är boknings och 
receptionsansvarig på Huseby Bruk. 
Foto: Malin Schubert                                                                            


Fakta
Namn: Cornelia Gylfe
Företag: Huseby Bruk
Bransch: Turism
Hemsida: www.husebybruk.se