Blomstrande glassförsäljning

Publicerad: 2012-08-30 07:53 | Uppdaterad: 2014-10-23 14:11

Regnig sommar och lågkonjunktur. Ingen rolig kombination för glassförsäljning, men för Henryk Nouvels småföretag Rättviks Glass har långsiktig satsning gett ökad försäljning även i år.

Dåligt väder och en ekonomi på inbromsning är kanske inte de bästa förutsättningarna för en blomstrande glassförsäljning. Men Henryk Nouvel, vd på Rättviks Glass, har arbetat långsiktigt med sin kundkrets för att säkra försäljningen.

– Det dåliga vädret påverkade våra återförsäljare en del, men trots det ökade vi ändå totalt sett vår försäljning. Vi har byggt upp en kundkrets som till stor del består av stamkunder. Det gör att vi inte påverkas av toppar och dalar på samma sätt som man har gjort i många andra företagsbranscher. I Dalarna handlar man Rättviks Glass för att man tycker om sin lokala glassprodukt.

Utländska turister handlar som aldrig förr i Sverige. Är det något som du har märkt av?

– Tack vare en stärkt svensk krona fick vi färre utländska turister i sommar. Annars brukar vi ha en hel del norskar, tyskar och holländare, som vill prova på vårt stora glassortiment. Även engelsmän börjar hitta hit nu.

Vilken är din favoritsmak på glass?

– Candycake, som vi själva tillverkar. Om jag skulle beskriva den så smakar den ungefär som sockerkakssmet med godis. Det är svårt att beskriva, men god är den!

Henryk Nouvel saknade bra lokala glassprodukter.  Detta blev startskottet till hans företag Rättviks Glass,  som i dag tillverkar och säljer glass till återförsäljare

Henryk Nouvel saknade bra lokala glassprodukter.
Detta blev startskottet till hans företag Rättviks Glass,
som i dag tillverkar och säljer glass till återförsäljare
i hela landet. 
Foto: Privat