De hjälper småföretag deklarera

Publicerad: 2012-04-26 07:26 | Uppdaterad: 2014-10-23 13:37

På onsdag den 2 maj ska årets deklaration vara inlämnad. På Merit ekonomi & juridik råder det bråda dagar med att hjälpa småföretag med deras deklarationer.

Flera av de som deklarerar elektroniskt kan få tillbaka pengarna redan till midsommar medan de flesta småföretag får vänta till december.

Hur går det, hinner ni med alla deklarationer?

– Jag ska hinna med alla mina och jag tror överlag att vi hinner med de flesta. Vi begär generellt anstånd för alla våra kunder och har därför till den 15 juni på oss innan det blir förseningsavgifter. Denna säsong har vi varit bra förberedda med Visma Byråstöd och det har fungerat jättebra, berättar Magnus Karlsson som både är redovisningskonsult och lantbrukare.

Hur får man bäst hjälp med nästa års deklaration?

– Det bästa är att ta kontakt redan till hösten. Dels är det nyheter på gång med exempelvis momsredovisning och då är det bra med framförhållning. Sedan är det ju möjligheten att planera. Egentligen är ju deklarationen en form av rådgivning där man både stämmer av året som gått och tittar framåt och planerar inför nästa år.

Magnus Karlsson jobbar som  redovisningskonsult på Merit  ekonomi & juridik, men är också  skogsägare och lantbrukare i  egen verksamhet, så han vet vad  småföretagandet innebär i praktiken.

 

Magnus Karlsson jobbar som
redovisningskonsult på Merit
ekonomi & juridik, men är också
skogsägare och lantbrukare i
egen verksamhet, så han vet vad 
småföretagandet innebär i praktiken.                                                 


Fakta

Namn: Magnus Karlsson
Företag: Merit ekonomi & juridik
Bransch: Redovisning och rådgivning
Hemsida: www.merit-ab.se