Palmib AB

Därför åkte trotjänaren Visma Administration ut

Det var när hemmakontoret flyttades till samma lokal som åkeriet som Patric Baier bestämde sig. Delägaren Anna Baier protesterade mot att behöva åka till kontoret och bokföra på kvällstid. Sagt och gjort. Nu skulle Visma Administration ut och Visma eEkonomi in.

Publicerat: 2015-09-30

Palmib AB ligger i Ludvika och är ett kvalitetsmedvetet åkeri med nio anställda och körningar dygnet runt åt bland andra PostNord Logistic och DSV Road. Företaget startades 2009 och Visma Administration blev snabbt en trotjänare. Men tiderna förändras. Idag är molntjänster standard och förutom att det går att jobba var som helst så underlättas samarbeten på kontoret och ingenting försvinner vid en datorkrasch. Dessutom upptäcker många att det blir lite billigare. 

"Ah, det där har jag glömt"

– Vi såg en webbbaserad lösning på er hemsida och ringde och frågade hur det fungerade. Finessen är att det är webbaserat, den fördelen har vi sett under hela resans gång och det blir ännu bättre ju mer vi kommer på, säger Patric Baier.

– Jag kan sitta i lastbilen och tänka: “Ja just det, det där har jag glömt” och direkt gå in i appen. Istället för att ringa hem så att Anna eller någon annan måste starta datorn och gå in i programmet, det är ju mycket krångligare.

– Likadant med fakturorna. Det spelar ingen roll var jag är och det uppskattar jag enormt.

98% är vana

Man brukar säga att 98 procent av allt vi människor gör dagligen är vanor och att hälften av Sveriges befolkning ogillar förändringar. Så det är ju inte så konstigt att det mesta kändes lite annorlunda i början. Det blev en del samtal till supporten, oftare inledningsvis innan “poletterna trillade ner” som Patric Baier säger, sedan allt mer sällan.

– Bokföring är en vanesak, man är inlärd. Ibland ringde jag och skällde, ha ha! Patric BaierMen vi såg hela tiden i horisonten att det här kommer bli bra. Tillsammans med supporten fick vi det att bli helt självkörande.

Mycket nöjd kund

Bytet skedde för ett och ett halvt år sedan och idag är han nöjd och ger Visma eEkonomi 9 i betyg på en skala 1-10.

– Om  jag till exempel är ute en länge tid och kör – ibland är kollegorna sjuka och då får jag hoppa in – så kan jag fixa det direkt. Jag laddar mobilen i lastbilen och har mobilt bredband med mig. Visma eEkonomi är jättebra, så upplever vi det.

Annica Jönsson

Namn: Patric och Anna Baier
Företag: Palmib AB
Bransch: Åkeribranschen
Använder: Visma eEkonomi
Hemsida: http://palmib.se

Förenkla ditt företagande. Bokför online.

Visma eEkonomiVisma eEkonomi är fakturerings- och bokföringsprogrammet som effektiviserar din vardag som företagare. Du kan sköta din fakturering och bokföring i datorn, surfplattan och smartphonen.

LÄS MER här