Välkommen till Ekonomimässan

Ekonomi & Företag
27-28 september 2023
Kistamässan Stockholm

Kom och träffa oss i monter B:24

Våra rådgivare och utvecklare är på plats i montern hela dagen. Vi bjuder dessutom på kaffe i vår härliga lounge där du samtidigt kan slå dig ner i en skön soffa.

Och missa inte prisutdelningen av Visma Accounting Awards, där vi hyllar årets bästa redovisningsbyråer! Prisutdelningen sker 27 september klockan 16.45-17.00 i vår monter. Då bjuder vi även alla på bubbel. Kom förbi och ta del av den festliga prisutdelningen!

Våra seminarier under mässan

27 september 28 september
11.30-11.55 11.00-11.25
Simo Panas

Seminarium: Hjälp era kunder stärka sin konkurrenskraft när kraven på hållbarhet ökar!

Speakers Corner

Vid årsskiftet kommer större bolag behöva börja hållbarhetsrapportera enligt CSRD. En del i detta är att de kommer behöva kartlägga deras leverantörsled och förstå deras klimatpåverkan. Detta kommer medföra att era kunder som har affärsförbindelser med de som träffas av hållbarhetskraven kommer behöva börja redovisa deras klimatavtryck för att fortsatt vara aktuella i upphandlingar.

Hur skall då era kunder bibehålla deras relation med de bolag som träffas av CSRD? Med tillvalet eEkonomi Klimatrapport räknas din kunds klimatavtryck automatiskt ut av programmet. Detta genom att tjänsten hämtar datan från bokföringen och räknar om den till koldioxidutsläpp. Med tjänsten får du enkelt fram hur kunden ligger till mot andra företag i dess bransch, vilka kostnadskategorier som genererar mest utsläpp och programmet förser även kunden med vilka åtgärder de skulle kunna ta för att minska deras utsläpp.

Integrerat i tjänsten medföljer även möjligheten för kunden att klimatfinansiera olika projekt som bidrar till att minska världens klimatavtryck och genom detta öka deras konkurrenskraft.


Föreläsare: Simo Panas, Visma Spcs

Business Owner Accounting Offices Visma Spcs, har en bakgrund från revisions- och konsultbranschen men har gått över till att arbeta på system sidan med fokus på redovisnings- och revisionsbranschen. I nuvarande roll är han ansvarig för kunderbjudandet till redovisningsbyråer med målsättningen att ge dem verktygen för att kunna bli mer effektiva och hållbara.

27 september
12.30-13.15
Daniel Linsten

Scensamtal: Hållbarhetsredovisning – ny möjlighet för redovisningsbyrån

Plats M2

Hållbarhetsredovisning kommer bli allt viktigare och innebära stora konkurrensfördelar för redovisningsbyråerna och deras kunder. Det är en ny lönsam rådgivningstjänst för byråer samt en möjlighet att hjälpa sina kunder vässa lönsamheten via hållbarhetsarbetet.

Men vi är ju ekonomer, behöver vi verkligen kunna allt om växthusgaser? Träffa tre redovisningsbyråer som kommit igång med hållbarhetsredovisning.
– Hur påverkar detta min byrå och mina kunder?
– Hur kan detta bidra till lönsamhet för vår byrå och våra kunder?
– Hur kommer vår byrå igång?
– Hur ska detta paketeras och vad ska jag ta betalt?
– Hur ska vi våga kliva in i rådgivning gällande hållbarhetsfrågor?

Moderator: Lali Fjellström, Srf konsulterna.

Seminariet är ett samarbete mellan Srf konsulterna, Visma, Fortnox och Björn Lundén.


Visma Spcs kund: Daniel Linsten, JDG Revision

Daniel Linsten är auktoriserad revisor och ägare av JDG Revision. 

Daniel började i branschen 2002 och blev Auktoriserad revisor 2006. Samma år var han med och grundade JDG Revison. 

2021 vann JDG priset som Bästa redovisningsbyrå i tävlingen Visma Accounting Awards.

28 september
08.30-10.00
Janne och Marcus

Workshop Business by design- Driv din byrå på dina villkor

Sal M4

De flesta byråer bara händer – kunder trillar in, du anställer personal och plötsligt är du byråledare, personalansvarig, IT-ansvarig och inte minst en redovisningskonsult med väldigt mycket att göra. Byråledarens viktigaste roll – att driva byrån – kommer ofta i andra hand.

Under workshopen “Business by Design” får du verktygen för att skapa en stark, hållbar och lönsam verksamhet. Vi hjälper dig att identifiera dina styrkor, utnyttja dina möjligheter och designa en affärsmodell som passar just din byrå. Nu är det dags att ta kontroll över din framtid. Under workshopen kommer du som byråledare att sätta upp en egen plan som passar just din redovisningsbyrå.

Workshopen är gratis och vi bjuder på frukost.

Begränsat antal platser, anmäl dig här senast 20 September.


Föreläsare: Jan Söderqvist & Åsa Ringius Alvarez Visma Spcs

Jan Söderqvist, Visma Spcs branschexpert inom redovisning och revision 
Åsa Ringius Alvarez, Digitaliseringscoach på Visma Spcs

Visma Accounting Awardslogo

Visma Accounting Awards

Jobbar du på Sveriges bästa redovisningsbyrå? Då kan ni bli vinnare i Visma Accounting Awards, kundernas pris - eller medarbetarnas pris!

Läs mer och be dina kunder nominera din byrå