Skapa din målbild

Blunda. Föreställ dig din framtid som företagare ungefär ett till två år framåt i tiden. Hur skulle du vilja att ditt liv ser ut då?

Att starta ett företag är en krävande men rolig uppgift. För att klara av uppgiften att starta och driva ett företag behöver du först sätta upp ett stimulerande mål för vad du vill uppnå. Det fungerar på samma sätt för idrottare som laddar upp inför en ny säsong, det man inom idrottsvärlden kallar målbild.

Det är oerhört viktigt och avgörande när man tar sig an så stora utmaningar som att starta ett företag, att man hela tiden har en målbild framför sig som peppar och ger energi. Varje gång du stöter på motstånd kan du blunda, se målbilden framför dig och känna energin strömma. Man kan säga att en målbild är en bild av hur du vill att det ska se ut när du firar att du lyckats med ditt företag.

Var lagom djärv

En bra målbild ska vara "lagom" djärv för att fungera. Den bör vara tydlig, inspirerande och kännas spännande och rolig. Det är också viktigt att du bara sätter mål som du själv upplever är fattbara och realistiska.

Patrik Sjöberg skulle inte sätta upp en målbild som gick ut på att han skulle ta guld i VM. En mer lämplig målbild skulle gå ut på att han skulle hoppa 2.30 meter. Guldmedaljen skulle ju ändå hänga på hur högt medtävlarna lyckades hoppa.

En orimlig målbild kan leda till att du töms på energi i stället för att känna dig inspirerad och motiverad. Marknaden ändras ju ständigt, kunderna byter beteende och konkurrenterna hittar på nya erbjudanden. För att din målbild ska fungera för dig måste du känna att den är möjlig att uppnå om du tar i lite extra.

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi