Nu blir det enklare att registrera sin arbetstid

Nu blir lönehanteringen med registrering av arbetad tid och avvikelser ännu lättare. Vi har lyssnat på våra kunders önskemål och kan nu presentera en uppgraderad tjänst till Visma Lön som kan hantera både dygnsövergång och anpassade kollektivavtal för att nämna ett par saker.

Löner > Enklare tidsregistrering

Vi har lyssnat på vad våra kunder vill ha och det är en bredare tjänst med mer funktionalitet.

Varför en uppgraderad tjänst för tidsregistrering?

—Vi har lyssnat på vad våra kunder vill ha och Visma Lön Anställd är en bredare tjänst med mer funktionalitet, säger Gunilla Jaltsén, Product Manager på Visma Spcs. Det handlar till exempel om restauranger och hotell som har efterfrågat dygnsövergång. Några kunder har tidigare tyckt att det varit för styrt med kollektivavtalen och nu kan de lägga in egna anpassningar. I den nya versionen har vi också säkrat tekniken bakom så att det går ännu snabbare.

— Den anställde kan fortsätta registrera sin tid på webben eller direkt i appen som vanligt och han eller hon får full koll på sitt flexsaldo, övertid, semesterdagar och frånvaro.

 Tips! Visma Lön – lönehantering för små- och medelstora företag. Upptäck våra löneprogram!

Kan du berätta lite mer om nyheterna?

— Absolut. Dyngsövergång är en av de mest efterfrågade funktionerna och innebär att du kan registrera din tid även om du jobbar över midnatt, som till exempel mellan kl. 21 på kvällen och kl. 07 på morgonen. Det är framförallt restaurang- och hotellägare som har efterfrågat dygnsövergång men den fungerar självklart även för andra typer av verksamheter.

— Kollektivavtalen reglerar lön, anställningsform, arbetstid, semester, uppsägningstid och mycket annat. Många gånger har företagen behov av att kunna lägga in egna avtal eller att göra anpassningar till ett kollektivavtal. Nu går det att göra vissa anpassningar.

— Nytt är också att förtroendetidare nu kan registrera sin närvaro. Tidigare kunde de endast registrera avvikelser som VAB, semester och sjukskrivning men våra kunder har önskat att även de som har förtroendetid ska kunna registrera sin närvaro.

— Den som vill registrera tider efter säsongsscheman eller andra flexibla scheman och timanställningar kan göra det nu och till sist men inte minst hanterar Visma Lön Anställd skiftschema på upp till 12 veckor, avslutar Gunilla Jaltsén.

  Enklare att registrera arbetstid – trots oregelbundna scheman och dygnsövergång

Vad sägs om smidig avvikelsehantering för anställda utan schema, digital stämpelklocka som stämplar både dagtid och över midnatt, flexibel hantering av olika kollektivavtal och scheman? Och det är bara några av godbitarna i Visma Lön Anställd. 

tIDSREGISTRERA MED VISMA LÖN ANSTÄLLD

Visma Lön Smart

Lönehantering online

Visma Lön Smart passar dig som driver företag med upp till 25 anställda. Med funktioner som automatiserad semester, frånvaroberäkning och digitala lönebesked blir lönehanteringen lekande lätt.

Läs mer om Visma Lön Smart