Etman – entreprenören som har flest dimrar i Skåne

Björn Månsson var vd på ett företag som handlade med elutrustning. Men när Björn fick möjlighet att ta över delen med elinstallationsmaterial i egen regi var valet enkelt. Och det har han aldrig fått anledning att ångra.

Publicerad: 2015-08-20 07:55 | Uppdaterad: 2015-08-20 07:55

Sedan starten 2013 har det bara gått uppåt och Björns företag Etman Distribution AB växer så det knakar – till stor del tack vare att Björn gjorde sin läxa ordentligt från början.

– I fjol var vi 4 anställda och omsatte 7,5 miljoner. Nu är vi 6 anställda och räknar med att omsätta 18 miljoner i år, berättar Björn Månsson, vd och huvudägare på Etman Distribution AB, med en hel del stolthet i rösten.

Framgångarna har redan uppmärksammats på hemmaplan där Björn Månsson nyligen utsågs till årets entreprenör på Bjärehalvön och i Ängelholmsområdet.

Så hur ser framgångsreceptet ut?

– För vår del tror jag det handlar om att vi hittat vår nisch – att leverera elmaterial till en proffsmarknad, utan krusiduller och med stor egen kunskap om det vi säljer. Våra kunder är allt från landsomfattande elinstallationsfirmor till lokala enmansföretagare, men vi säljer enbart till företagskunder och har anpassat vårt sortiment helt och hållet efter deras behov. Alla vi som jobbar här har en bakgrund som proffs inom elinstallationer så vi kan våra grejer väl och förstår kundernas problem.

Även på distributionssidan har Etman Distribution AB effektiviserat och kundanpassat för B2B-verksamhet.

– Vi använder oss av tredjepartslogistik där vår lagerfunktion ligger på ett externt företag. Att det fungerar så smidigt kan vi faktiskt tacka Visma för. När vi registrerar en order i Visma Administration 2000 skickas en pdf-följesedel per mail till lagerföretaget. Dessa plockar, packar, märker och bokar transporten och när dagen är slut får jag ett mail med vilka ordrar som levererats så att jag kan bocka av och skicka fakturor. Det fungerar verkligen suveränt!

Och så har ni öppnat webbshop?

– Ja, med hjälp av Datapartner och Bravomedia har vi nu en webbshop med direktkoppling till Visma Administration så att prislistor, kunder, beställningar, köp och ordrar går direkt mellan systemen – helt automatiserat. Det fungerar suveränt för vår del och uppskattas även av våra kunder som får tillgång till vårt sortiment dygnet runt.

Vilken är er största utmaning?

– Likviditeten. Vi importerar det mesta från Asien och Kina och det tar tre månader från beställning tills varorna ligger på hyllan. Det krävs därför stora lager vilket i sin tur är mycket likviditetskrävande.

Hur har ni löst era likviditetsproblem?

– Vår huvudleverantör är delägare, vi har goda kontakter med banken och jag har själv gått in med ett stort kapital. Jag har haft ledande ställningar under många år och hunnit bygga upp ett eget kapital, men nu är aktierna sålda och huset belånat. Å andra sidan finns det nog ingen här i Skåne som har så många dimrar som jag har i lager.

Dina bästa tips och råd?

– Det låter enkelt att sälja bra prylar billigt, men det kräver att man testar och verkligen sätter sig in i både hur prylarna ska fungera och tillverkas. Det är även viktigt att göra en likviditetsplan och säkra upp de medel som kommer att krävas. För det kräver kapital att ha lager och att växa.

– När det gäller import från Kina är det viktigt att du lära känna personerna och ser fabrikerna du ska göra affärer med. Så åk ned och träffa dem, skrapa på ytan och se till så att det verkligen är de rätta som tillverkar åt dig. För du kan fetglömma att returnera felaktiga varor till Kina – det sätter Kinas importtullar effektivt stopp för.


Våren 2015 utsågs Björn Månsson till årets entreprenör i Ängelholm och på Bjärehalvön.

Text: Petter Hammarbäck

Fakta

Namn: Björn Månsson
Företag: Etman Distribution AB
Bransch: Elmaterial
Använder: Visma Administration 2000, Visma AutoInvoice, Visma Kreditupplysning
Hemsida: etman.se

Visma AutoInvoice – faktureringstjänsten som kan skicka fakturor i alla format från ditt ekonomiprogram

Läs mer om Visma AutoInvoice