Alice Knap Doers MagazineDoers om doers – om de som vågade ta steget till eget

Gillar du våra företagarreportage? Då uppskattar du nog Doers Magazines reportage om inspirerande företagare också. Det hoppas i alla fall Alice och Jonas Knap som gett sig den på att lyfta andra inspirerande företagare som sitt levebröd.

Publicerad: 2015-08-27 07:50 | Uppdaterad: 2015-08-27 07:50

Det är snyggt, modernt och har en tilltalande form. Och innehållet är välformulerat och informativt med många och fina bilder. Det handlar dessutom enbart om företagare som vågat ta steget och göra något annorlunda av sina liv. Men det är kanske inte så konstigt, för det är ju precis det som Alice och Jonas Knap själva gjort.

Från konsult till drömjobb

– Vi har tidigare jobbat som konsulter inom ekonomi och organisation, men sedan i vintras har vi gått in på en helt ny, spännande bana som länge varit en dröm för oss. Vi arbetar numera hemifrån där vi skriver och driver Doers Magazine, berättar Alice Knap som driver företaget tillsammans med sin man.

doersmagazine.se

Doers Magazine är alltså ett nätmagasin om inspirerande och företagsamma människor för andra doers som söker inspiration att själva komma igång med något eget. Att paret kan sin sak råder det knappast någon tvekan om, men hur får ni det att gå ihop?

I ett uppbyggnadsskede

– Vi slutade våra tidigare jobb i januari i år och har sedan dess jobbat med att bygga upp magasinet och få in nya läsare. Vi kan inte leva på det i dagsläget utan ser det som ett hobbyprojekt på heltid, men vi hoppas såklart att det ska ändras. Vi har lite olika vägar att välja mellan för få en intäktsmodell och vi har inte bestämt oss helt hur vi ska göra – jobba med annonser, samarbeten eller prenumerationer exempelvis – så vi jobbar nu bara för att sakta men säkert nå ut till fler läsare.

Så hur marknadsför ni er?

– Vi jobbar mycket med sociala medier och i olika forum för att nå ut. Vi har även skrivit några artiklar för andra nätmagasin om företagande, är med på olika forum och skickar ut nyhetsbrev. Sedan har vi också Bloggen Bakom där vi skriver om vad vi ägnar oss åt, vad vi gillar, och även gör kortare intervjuer med olika doers.

Vad har ni för framtidsvisioner?

– Vår vision är att kunna fortsätta jobba tillsammans och hitta samarbetspartners så att vi ska kunna leva på detta och göra något som andra kan inspireras av och som får fler att våga följa sina idéer och stora intressen, och starta företag utifrån dem. Kanske kan vi utveckla med pappersmagasin och börja skriva på engelska också, men det ligger en liten bit framåt i tiden, vi är ännu i uppstartsfasen.

Alice Knap Doers Magazine– Jag är stolt över att vi vågade ta steget. Det var inte så himla farligt som det verkade, men däremot var det precis så roligt som vi trodde.

Dina bästa tips och råd till andra företagare?

– Det skulle väl vara att våga satsa. Tänk efter – vad är det värsta som kan hända? Och att omge sig med positiva människor. Inte ja-sägare, men sådana som är öppna till sinnet och som ger positiv energi. Ett bra tips är även att utnyttja sociala medier för att nå ut, framförallt om du inte har så mycket pengar att spendera på marknadsföring.

Fakta

Namn: Alice Knap
Företag: Doers Magazine
Bransch: Media
Använder: Visma Fakturering och Visma Administration 200
Hemsida: doersmagazine.se

 Text: Petter Hammarbäck

 

Vi hjälper dig till ett framgångsrikt företagande.

FÖlj vårt nyhetsbrev