E-fakturor guldgruva för InExchange

När du skickar en faktura med Visma AutoInvoice från ditt Visma-program är det Europas snabbast växande e-fakturaföretag som tar hand om fakturan och ser till att den levereras. 

– Automation, skalbarhet och kundvänlighet, det är vad vi sysslar med. Vi automatiserar elektroniska flöden så att alla fakturor kan passera och vi jobbar även med att lägga till fler tjänster för våra kunder. Vårt mål är att kunderna ska kunna växa med oss utan att behöva tänka själva på det, säger Thordur Erlingsson, vd på InExchange.

Vad betyder detta för Vismas kunder?

– När man tidigare sysslade med traditionell EDI handlade det om en-till-en-anslutningar där man fick spendera en hel del pengar på att få till ett flöde mot en enda leverantör eller mottagare. Nu räcker det med att du kopplar upp dig en gång och kan därefter skicka till alla. Resten löser vi och Visma och det gör det oändligt mycket lättare för dig som kund.

Ni letar efter en speciell typ av människor när ni anställer – vad är det ni söker?

– De mest kreativa människorna som går att hitta. Vi kom fram till att de som inte riktigt vet vad de ska bli när de blir stora ofta är väldigt uppfinningsrika människor. Spelar de dessutom ett instrument är det ett plus. Andra konstnärliga sidor är också tecken på stor kreativitet och enligt min erfarenhet har dessa människor visat sig vara enormt påhittiga när det gäller teknik och utveckling av företag.

– Vi är egentligen extrema tekniknördar här hos oss, men vi ser det som en framgångsfaktor. Även bland våra säljare letar vi efter egenskaper som sammanfaller och vi har antagligen det mest tatuerade innesäljargänget i världen.

Blir det inte en konfliktfylld tillvaro med så många kreativa själar?

– Det är inte så lätt alla gånger. Ibland kan det vara som att försöka valla katter. Men det kommer även fram många bra saker. Det finns så mycket som hämmar även de mest kreativa och man blir dessutom mer hämmad med tiden. Så enligt min mening är det svårt att få för mycket kreativitet.

Bästa företagarrådet?

– Jobba hårt och håll ut. Och ta hjälp av ny teknik. Det finns massor av nya verktyg och tekniker som kan analysera din verksamhet utifrån data som redan finns i ditt system för att ge dig bättre säljinformation eller användas i din marknadsföring. Och det är ofta saker som knappt kostar någonting alls, men som kan göra en enorm nytta för det lilla företaget som vill växa och utvecklas. Så mitt bästa råd till dig är att ägna tre kvart om dagen till att leta efter teknik som kan hjälpa dig.

Visma eEkonomi

Släpp kontrollen 2022.

Och behåll den med vårt självkörande ekonomiprogram. Just nu ingår våra populäraste tillval för årsredovisning och deklaration gratis när du väljer Visma eEkonomi Smart.

Läs mer om Visma eEkonomi