Visma Autocollect

Visma lanserar ny inkassotjänst för småföretagen

Med nya tjänsten Visma AutoCollect kan hundratusentals småföretagare landet över hantera betalningspåminnelser och inkassoärenden direkt via sitt bokföringsprogram.

Publicerat 2015-06-26 12:39

– Förfallna fakturor kostar både tid och pengar men som småföretagare drar man sig många gånger för att skicka egna betalningspåminnelser och att själv driva in skulder. Tjänsten hjälper småföretagen att få in pengarna så att de istället kan ägna sig åt det de är bäst på, sin affärsverksamhet, säger Björn Lang, tf vd för Visma Spcs.

Inkasso utan avgifter

Visma AutoCollect är en kostnadsfri inkassotjänst som integrerats i Visma Spcs bokföringsprogram Visma Administration och Visma Fakturering.
Själva inkassotjänsten hanteras av Visma Financial Solutions. Deras långa erfarenhet kombinerat med höga etiska krav har lett till såväl en hög lyckandegrad som nöjda kunder.
– Vår uppgift är både att hjälpa företagaren att få betalt och att ge gäldenären goda förutsättningar för att kunna betala. Receptet för en lyckad kravhantering är kontinuitet och struktur samt ett stort mått lyhördhet gentemot gäldenärerna, säger Maria Blomqvist, skuldrådgivare på Visma Financial Solutions.

Om Visma Spcs och Visma Financial Solutions

Visma Spcs levererar landets populäraste ekonomiprogram och internetlösningar till företag och redovisningsbyråer. 
Visma Financial Solutions är ett av Sveriges största inkassobolag och erbjuder lösningar för påskyndande av betalningsflöden. Företaget har lång erfarenhet av att hjälpa företag att få betalt och har hittat en framgångsrik balans mellan rättviseprincipen och medmänsklighet.

Mer om tjänsten

Med tjänsten är det enkelt att välja vilka uppdrag som ska gå vidare till påminnelser och inkasso, och det går att följa varje enskilt uppdrag i realtid. När en kund betalar registreras det direkt i programmet.
Tjänsten är kostnadsfri för användarna. Det är först om, och när, ärendet går vidare till Kronofogden som denne får betala en ansökningsavgift i deposition. Avgiften debiteras även slutkunden och betalas tillbaka till företagaren när skulden betalas. Intäkterna för Vismas del blir de avgifter som faktureras slutkunden utöver fakturabeloppet.


Läs mer:

Ordlista för betalningstjänster