Sommaren är en bra tid för läsning. Kerstin Rydén är en person som älskar att läsa. Varje år tar hon sig igenom närmare 180 böcker och hon har även vunnit pris som Sveriges bästa boktipsare. Nu har hon samlat ihop några bra boktips inför sommaren 2016. Några kan vi ha nytta av i vårt dagliga liv på arbetsplatsen, andra läses för nöjes skull. Här är 10 förslag – säkert hittar du något som passar just dig.
Trevlig läsning!

 Uppdaterad: 2016-06-28

Lästips för den nyfikne

Konsten att njuta av livet: och ändå få saker gjorda
– Olof Röhlander

Konsten att njuta av livet

Tillhör du dem som ser fram emot helger och semestrar eftersom du då ska ta igen allt och njuta för fullt? Då är detta en bok för dig. Den här boken visar dig hur du istället njuter mer av livet varje dag, något vi alla kan bli bättre på genom att öva. Du får också en förklaring till varför du inte ska ta dagen som den kommer.

Detta är en väldigt rolig och tänkvärd bok med många praktiska tips.


Mitt liv med dina pengar: bästa råden under 50 år i läsarnas tjänst
 
– Anders Andersson

Mitt liv med dina pengar

Anders Andersson är en välkänd privatekonomisk rådgivare som delat med sig av sina råd i både tidningar och radio/tv. Här får du lära känna personen bakom råden. Han började sin bana som kriminalreporter och var med och myntade uttrycket Stockhomssyndromet. Du får en spännande inblick bakom kulisserna i medievärlden med både intriger och maktspel.

Varje kapitel avslutas med råd om privatekonomi, placeringar, skatter och småföretagande.


Get digital or die trying
 
– Arash Gilan, Jonas Hammarberg

Get digital or die tryingAtt vi är på väg mot ett digitalt samhälle kan inte ha undgått någon. I denna bok får du konkreta verktyg för att kunna ta dig och ditt företag genom den digitala transformationen. En digital handbok som varje företagsledare behöver för att ta sig an och fullfölja sin digitala resa.


Vardagsmakt: tio strategier som ger och genomskådar makt
 
– Elaine Eksvärd

VardagsmaktHär får du lära dig hur du tar makten över din egen vardag och hur du får andra att göra som du vill. Du lär dig också genomskåda andras härskartekniker. Makt behöver inte vara något fult eller farligt. Det är inget fel med makt så länge den hamnar i rätt händer.


Introvert: den tysta revolutionen
 
– Linus Jonkman

Introvert

I platsannonser eftersöks ofta utåtriktade och flexibla personer som kan ha många bollar i luften och som har hög social kompetens. Men hur ofta ser du att arbetsgivare frågar efter dem som är mer eftertänksamma, stillsamma och tänker innan de talar?
I sin bok tar Linus Jonkman upp skillnader och likheter mellan introverta och extroverta. Det medföljer också ett test som visar var du själv befinner dig på skalan.

Mycket roligt och lättläst bok som gör att man förstår människor som inte reagerar som man själv gör.

Lästips för lata dagar

I dunklet döden 
 J G N Bergfors

I dunklet döden

En retrodeckare som utspelar sig i Norberg hösten 1959. Den nye polischefen ställs direkt inför den dittills största utmaningen i Norberg, då flera till synes oberoende händelser inträffar. Med hjälp av kollegor och ortsbor tar han sig an fallet.

Charmig bok med många tidsmarkörer. Man går på konditori och lyssnar på jukebox och det finns inte en enda polisbil i distriktet.


Min fantastiska väninna

Elena Ferrante

Min fantastiska väninna

Boken tar sin början när de båda vännerna Lila och Elena är sextiosex år och Lila har försvunnit spårlöst. Hennes son tror att hon gömmer sig hos Elena men de har inte haft kontakt senaste tiden. I ett försök att nå Lila börjar Elena skriva romanen om deras gemensamma uppväxt och liv. De växte upp tillsammans i femtiotalets Neapel. Det är efterkrigsår, nödår och våldet präglar Italien. 

Detta är den första av fyra romaner om väninnorna Lila och Elena.


Liv efter liv

Kate Atkinson

Liv efter liv

Tänk om ditt liv började om flera gånger? Det är vad som händer Ursula Todd. Hon föds 11 februari 1910 och hon föds och dör om och om igen under de 60 år vi får följa henne.

Väldigt bra bok som är svår att lägga ifrån sig.


Domaren
 
Ian McEwan

Domaren

Vi får följa Fiona Maye som är hovrättsdomare specialiserad på familjerätt. Boken innehåller flera stora moraliska frågor. Är det rätt att tvinga en minderårig pojke att ta emot en blodtransfusion när hans föräldrar säger nej? Är det rätt att medvetet ta livet av en siamesisk tvilling om man då kan rädda den andre? 

I boken får man följa flera fall och många frågor dyker upp, frågor som man efteråt funderar länge på.


Caipirinha med döden

Maria Ernestam

Caipirinha med döden

Erika har allt. Hon och hennes sambo älskar varandra och hon trivs med sitt liv. Därför kommer det som en chock för henne att sambon plötsligt vill att de ska ta en paus. Hon går hem, dricker sig redlös och vaknar inte förrän det ringer på dörren. Det är Döden som gått fel.

En annorlunda romantisk berättelse med oväntade inslag.

 

Text: Therese Palm och Kerstin Rydén

Vi hjälper dig till ett framgångsrikt företagande.

FÖlj vårt nyhetsbrev