Möt byråledare från UK 

Vi åkte till London för att träffa några av deltagarna på The Perfect Firm.

Ily Maisanda, Maisanda&Co London

Vad tyckte du om The Perfect Firm-dagen?
– Jag är väldigt imponerad över hur otroligt relevant allt kändes. Något motsvarande erbjuds inte av någon annan vad jag vet. 

Vilka förväntningar hade du?
– Jag förväntade mig mer att de skulle försöka sälja något till mig. Vad de gör är att de berättar vad de står för och hur de kan hjälpa mig. Det känns mer som ett partnerskap. Det är inte som att köpa en bil eller en programvara, där man får produkten och sedan ser man aldrig köparen mer. Här får du bilen men chaufför ingår, och service. De frågar i varje steg vart jag ska så att de kan vara med mig hela vägen.
 
Vad är det viktigaste du tar med dig?
– Jag lärde mig att jag måste ändra mindset kring engagemang, förväntningar, hur vi utför jobbet. Och Panalitix-samarbetet (Panalitix är Rob Nixons företag, red:s anm.) är det som kommer få det att hända. Man kan läsa en bok eller gå på ett seminarium, men om man inte implementerar så händer inget. Jag hoppas att de pushar mig så att jag når min fulla potential. Om jag inte pushas så tenderar jag att bli lat. 

Kommer du att bli medlem i Panalitix?
– Ja, jag signade upp idag! Det kostar förstås lite men fördelarna kommer att överväga kostnaderna med råge. Det var en no brainer. 

Jane AylwinAPB Associates Ltd, West Sussex

Du har varit med i Panalitix i ett år. Vad har varit det bästa? 
– Filmbiblioteket The Learning Hub! Det har fått alla medarbetare engagerade. Varje fredag lunch sitter vi tillsammans och det är så värdefullt. Det är ett bra sätt att dela tankar kring hur vi arbetar och varför vi gör på ett visst sätt. 

Vad är det viktigaste du tar med dig från The Perfect Firm?
– Poängkortet, Score card, är bra. Det visar var vi har våra svagheter. I vårt fall är det marknadsföringen. Vi har redan lyckats bra med att höja vinsten och öka produktiviteten. 

Rob pratar mycket om byråns “why”. Vad är ditt “why”?
– Mitt why är att hjälpa mina kunder att fatta bättre beslut och bygga fantastiska företag. Alla företagare har en ledare som har ett socialt ansvar. Tillsammans kan vi påverka och förbättra saker i världen. 

Sveriges redovisningsbyråer är inte lika långt gångna i sin digitalisering som ni i England. Vad vill du ge för råd till svenska byråer?  
– Hoppa på tåget med molnteknologi så fort som möjligt. Jag inledde digitaliseringsresan 2014 och nu är vi 95% molnbaserade. Det är enorm skillnad på engagemang nu jämfört med när vi jobbade med historiska data. Vi interagerar med våra kunder varje dag. Så kom igen och hoppa på tåget, det är vi skyldiga kunderna.

Vicki Andreetti Andreetti&Co, Essex

Berätta lite om din byrå!
– Jag driver en byrå sedan 16 år tillbaka och har flera stora familjeföretag som kunder. Jag träffar dem varje vecka, de är som en del av familjen. Mitt mål är att växa och att stärka mina kunders företag. 

Vad tar du med dig från The Perfect Firm?
– Det var en mycket inspirerande dag och det jag framförallt tar med mig är hur jag spenderar min tid som byråledare. Rutinarbetet kan jag fördela mer på mina kollegor och själv utveckla rådgivningen och förbättra våra tjänster.

Du har varit med i Panalitix i sex månader, vad har varit bäst hittills?
– Den coachande miljön. Alla verktyg. Hur jag kan få mitt företag att växa. Det månatliga nyhetsbrevet ger bra input. Jag lär mig hur jag ska planera upp mötena med mina kunder. 

Vad vill du ge för råd till svenska byråledare?
– Fortsätt att ta hand om dina kunder men låt andra på byrån göra rutinarbetet så kan du ge mer rådgivning. Och du behöver inte behålla timpriserna. 


ja jag är nyfiken på the perfect firm 


Vad är Panalitix och The Perfect Firm?

Panalitix är ett internationellt affärsutvecklingsföretag som ger byråledare tillgång till strategier de inte hittar någon annanstans. Och det bästa är att det är byråledarna själva som utvecklat strategierna. 

The Perfect Firm kallas det inledande seminarium då du börjar fundera på hur du kan ha nytta av Visma och Panalitix. Tjänsterna är anpassade efter olika behov och finns för byråer av alla storlekar. Nästa steg är att lägga en strategi. På en tvådagars Kickstart gör du en både lång- och kortsiktig plan, en One Page Plan. (Kika på den här.) Det finns även mjukvara och ett helt bibliotek av detaljerade instruktionsfilmer där du lär dig exakt hur du utvecklar din byrå, teamet, affärerna, marknadsföringen och kunderna. 

Storyn bakom: The Coaching Club

The Coaching Club startade i början av 2000-talet och bestod av ett tiotal ägare till redovisningsbyråer som var intresserade av affärsutveckling. De träffades varje månad för att utveckla sina företag under ledning av en av Panaliltix grundare. Medlemmarna satte ständigt nya mål och fick hemuppgifter. De upptäckte snabbt att en framgångsfaktor var att dela med sig av kunskap och erfarenheter till varandra. 2014 blev The Coaching Club företaget Panalitix.  

Kontakta jan.soderqvist@visma.com 072-532 45 06.

Jan Söderqvist är Vismas Panalitixcoach och tidigare KAM. Han är en välkänd branschexpert som i 20 års tid har hjälpt redovisningsbyråer att utvecklas. Han sitter också i FAR:s jury för Årets Framtidsbyrå. 

Annica Jönsson