Jessica älskar sitt liv som företagare

Här har du kvinnan som älskar att driva eget företag. En eldsjäl som bestämde sig för att göra något annat och byta bransch totalt. När hon nu pratar om sin verksamhet använder hon ord som lyrisk, roligt, tillfredställande, vilja, dröm och glädje. 

Orden kommer från Jessica Widov i Växjö. Hon är egen företagare drivs av den där sprakande gnistan som många säkert skulle vilja känna inför sitt jobb men som inte riktigt alltid infinner sig.

– Det är så roligt att driva eget. Jag ångrar mig inte en sekund. Jag kan ärligt säga att jag är helt och totalt tillfreds med mitt yrkesliv. Jag är lyrisk. Det låter kanske lite galet men jag älskar det jag gör och det ger en sådan tillfredställelse.

Driv efter något eget

Jessicas resa mot äventyret som egenföretagare och driften av Mellow Design började med ett grundläggande intresse och önskan om att styra över sin egen tid. Hon arbetade tidigare på ett IT-företag som blev uppköpt och därmed ett större bolag, något som inte riktigt passade henne.

Skyltar

– Jag är uppvuxen med den där entreprenörsmentaliteten och har nog alltid varit intresserad av att starta eget. Jag har drivits av en längtan att vara min egen men språnget tog jag först när företaget jag arbetade på blev ett storbolag.

– Jag hade varit där i 13 år och älskade mitt arbete men när det blev uppköpt var det något som hände. Det blev för byråkratiskt och jag kände att jag inte passade in där längre. Det här är inte jag, så då började jag aktivt att söka affärsidéer. Det kunde ha blivit något helt annat, jag visste bara att jag ville bli min egen och ha möjligheten att gå min egen väg.

Är delaktig i alla led

Idag säljer Jessica texter, citat och budskap på trätavlor och canvastavlor, en idé hon tog med sig hem från en av familjens resor till USA.

– Jag måste säga att det är jäkligt häftigt att byta bransch och jag älskar den här branschen. Alla butiksägare blir som mina kollegor. Det är ju också entreprenörer som brinner för sin verksamhet. Jag träffar så många positiva människor och det är fantastiskt roligt.

– Jag har alltid tyckt om att jobba så det här med att driva eget passar mig. Här är jag med i alla beslut, jag har huvudansvaret och möjligheten att styra hur företaget ska utvecklas för att vara lönsamt. Jag har helhetsbilden och är delaktig i alla led. Det är oerhört tillfredställande.

– Sedan kan jag styra min tid helt och hållet. Friheten är extremt underbar, framför allt friheten att kunna styra mitt liv efter familjepusslet. Jag lägger förstås ner mycket tid på företaget, det måste man vara medveten om. Men jag kan liksom inte låta bli. Det är så roligt men också nödvändigt. Även om jag älskar det jag gör krävs hårt jobb om det ska fungera.

Drömmar, vilja och tro

Mellow designJessica är målmedveten och arbetar aktivt för att driva företaget i den riktning som hon vill och på det sätt som passar henne bäst.

Tiden med långa timmar i möten med krångliga diskussioner är förbi. Istället är hon snabbrörlig och kan fort förverkliga de idéer hon får.

– Företagande för mig är think outside the box. Det handlar om en dröm, om vilja och om tro. Det sitter här inne, i magen. Jag tycker man ska tänka fritt och inte följa andra utan gå sin egen väg.

– Det är oerhört tillfredställande att förvandla en tanke och vision man haft, att realisera sin dröm, det är häftigt.

– Jag skulle vilja säga som så att alla som har en idé som de tror på – ta steget, gör det. Det är det bästa jag gjort. För oavsett hur det går så har man i alla fall testat och blir en erfarenhet rikare. Jag har en stark vilja att det ska fungera men också en stor glädje i det jag gör, att det är så roligt.

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi