Happy Socks håller fötterna varma och glada

Happy Socks håller fötterna varma och gladaHappy Socks är företaget som sprider glädje i hela världen, bara genom att ta tillvara på sådant som är förbisett. Och de har verkligen lyckats väl. För det är inte bara fötterna som blir glada av företagets speciella strumpor.

Strumpor har utvecklats över århundradena, från modeller av djurskinn lindade runt foten till dagens sydda eller vävda modeller. Funktionen är fortfarande densamma - att undvika skoskav, skydda skorna, ge komfort och att hålla fötterna varma. Det var detta som Happy Socks ville ta ett steg till. Resultatet blev ett stort utbud av färgglada strumpor i överraskande mönster och färgval.

Två vänner som ville göra något roligt

Det började egentligen med att de två vännerna Mikael Söderlindh och Viktor Tell ville göra något roligt tillsammans. De ville helt enkelt sprida lite glädje och använda sina kreativa talanger på nya sätt. Mikael jobbade inom reklambranschen medan Viktor var grafisk formgivare och illustratör, så det var kanske inte helt oväntat att det skulle handla om något som skulle synas. Och tillsammans hittade de det uppenbara – att göra tråkiga men praktiska strumpor roligare och mer modeinriktade utan att för den skull göra avkall på dess funktion och kvalitet.

Nyckeln till framgång

– Från början trodde vi nog att e-handel skulle vara vår styrka, men det visade sig att denna typ av e-handel inte går att driva utan fysiska butiker, berättar Mikael Söderlindh som i dag är vd på Happy Socks.

I dag driver Happy Socks webbhandel i ett 100-tal länder, säljer över disk i över 6.000 butiker och har egna konceptbutiker i städer som Tokyo, Hongkong, New York och Dubai. Så nog har de lyckats alltid. Men för att nå dit har de också jobbat aktivt med PR, press, sociala medier och bloggar för att få ut sitt budskap.

– Men den verkliga framgången är ju designen och kvaliteten för det pris vi erbjuder – att vi tagit en förbisedd produkt och skapat ett eget segment för den genom att tillföra vår design, tillägger Mikael Söderlindh.

Happy Socks bästa tips till andra företagare

– Tro på det du gör. Du måste förstås ha en tillräckligt bra idé. Men lägg inte för mycket energi på att skriva strategier och göra långa affärsplaner. Det viktiga är att du verkligen sätter dig ner och räknar på om det verkligen finns en marknad för det du vill göra.

Foto: Happy Socks