Kärleksboosta ditt företag - 5 tips som funkar

Rå om ditt företag eller förening lite extra! Här är fem kärleksfulla råd på vägen som kommer göra skillnad för din verksamhet.

Hjärtlig kundvård

Du <3 dina kunder. Att göra det lilla extra som får din kund att känna sig speciell behöver inte kosta många kronor. Ett kort, en hälsning via brev eller mejl kan låta banalt men göra skillnad för din kund, som säkert kommer känna sig uppskattad. Vill du lägga ner lite extra tid och energi på att ta fram något fint till din kund? Läs då artikeln om vad som gäller för avdragsgilla presenter.

Behöver ekonomin i ditt företag lite kärlek? Få koll på likviditeten!

Gör en hälsokontroll på likviditeten och ta reda i vilken utsträckning ditt företag behöver kärlek. Kika på Visma Ekonomiöversikt! Där kan du hålla du koll på hur ditt företag mår.

Ett första steg är att skapa en likviditetsbudget, där du kan följa hur kassaflödet ser ut. Därefter kan nästa steg vara att kolla på konkreta saker så som betalningstider, varulager (om du har ett sådant) och även se över hur snabbt du får ut dina kundfakturor. Det finns också möjlighet att sälja fakturor, så kallad factoring. Läs mer om likviditetsproblem och hur du löser dem.

 Vill du lära dig mer om bokföring? Här har vi samlat våra bästa bokföringstips! Du har också möjlighet att signa upp dig på en onlinekurs om grunderna i bokföring.

Vårda dina relationer med marknadsföring

Dela din passion med andra yrkesverksamma och få massor tillbaka! Linkedin är ett professionellt socialt nätverk och en perfekt plattform för relationsbyggande, försäljning och rekrytering Kom igång redan idag med hjälp av tre enkla tips:
 Fundera över ditt personliga varumärke på Linkedin och hur du kan presentera detta i en kort, personlig och lättläst text på din Linkedinprofil.
 Lägg till ett professionellt foto i din profil.
 Berätta kort om din tidigare bakgrund; vad du har gjort, i vilka projekt du arbetat. Bifoga gärna videos, bilder och dokument om det kan ge mervärde till din beskrivning.

 Så kan du bygga ditt varumärke med hjälp av sociala medier

Få dina anställda att må bra

Att ha en trivsam arbetsplats är något alla arbetsgivare borde sträva efter. Här är tre tips som får din personal att trivas ännu bättre på jobbet:

 Bygg upp ett positivt företagsklimat där de anställda törs komma med egna idéer. De har ofta bra lösningar på hur deras dagliga arbete kan förbättras och rationaliseras.
 Motivationen hos dina anställda är individuell. Fråga därför vad som motiverar var och en.
 Visa personalen uppskattning! Små gester som att bjuda på semlor (psst, fettisdagen är den 13 februari i år!) eller anordna gemensam frukost när någon fyller år, höjer garanterat stämningen på ett positivt sätt.

Här är hela listan på tips för bättre personalvård!

Ta hand om dig själv

Vi vet att många småföretagare har mycket att göra och lägger stor del av sin lediga tid att utveckla sina affärer. Då är det viktigt att skapa rätt förutsättningar för att må bra och orka mer. Att återhämtning, kost, sömn och motion är nyckelfaktorer till en god hälsa, är knappast någon raketforskning. Dietisten och vetenskapsforskaren Kajsa Asp Jonson tycker att vi ska undvika förbud, och istället fokusera på bra saker som den nya livsstilen för med sig. Sätt ribban på en rimlig nivå för dig, och börja med det som känns lättast.

 Vad gäller för friskvård när du har aktiebolag vs. i enskild firma? Här hittar du svaret!

Visma eEkonomi

Släpp kontrollen 2022.

Och behåll den med vårt självkörande ekonomiprogram. Just nu ingår våra populäraste tillval för årsredovisning och deklaration gratis när du väljer Visma eEkonomi Smart.

Läs mer om Visma eEkonomi