Maximera Visma Lön 
- registrera arbetstiden i mobilen eller på datorn

Jobbar du inom handel så vet du att de anställda ofta har oregelbundna arbetstider med helg- och kvällsjobb. För att både du som gör lönerna och dina anställda ska ha full koll behövs ett system som enkelt håller koll på alla tider, ledigheter och sådant som vab och sjukdagar. 

Till Visma Lön har vi tilläggstjänsten Visma Lön Anställd, där anställda registrerar sina arbetstider själva. De kan stämpla in och ut oavsett var de är och både på datorn och i mobilen. Det går också enkelt att lägga in frånvaro och anledningen till denna. Tjänsten finns som en app för både iPhone och Android.

Vad får man ut av Visma Lön Anställd och hur fungerar det?

Med Visma Lön Anställd får både de anställda och arbetsgivaren full koll på arbetstider, övertider, flextider och sjukfrånvaro. När månaden är slut klarmarkerar den anställde sin tidrapport, sedan är den redo för attest eller direkt överföring till löneprogrammet. Det sker med automatik i löneprogrammet när lönekörningen görs. På så sätt är ju egentligen hela ditt lönearbete klart, allting är ju redan inrapporterat, kontrollerat och klart när lönekörningen skapas.

En annan stor fördel med Visma Lön Anställd är att anställda själv får koll på sina saldon. I Lön Anställd finns aktuella saldo för semester, komptid och flex. Något som besparar dig som löneadmnistratör många frågor.

Vad kostar det då?

Visma Lön Anställd kostar 25 kronor per månad och anställd. Men du betalar bara för de månader Visma Lön Anställd används. Det finns inga fasta avgifter alls.

Lönebesked direkt i mobilen - miljövänligt och ekonomiskt

När du använder Visma Lön kan du skicka lönebeskeden digitalt med Min Lön. Dina anställda kan då ta del av sitt lönebesked antingen genom Visma Lön Anställd eller ladda ner mobilappen Min Lön. Min Lön kan användas av alla som har Visma Lön 300 och Visma Lön 600. Min Lön ger även de anställda möjlighet att se sina egna lönebesked bakåt i tiden, sjukfrånvaro och VAB-dagar.

När du ger dina anställda sina lönebesked via nätet eller i mobilappen Visma Min Lön sparar du på både miljön och på porto. Du som hanterar lönerna får också mindre att hantera i kommunikationen med de anställda eftersom allt står i lönebeskedet i appen.

6 tips om smarta lönetjänster

  1. Tjänsterna har en attestfunktion för godkännande av de anställdas registreringar. Under Attest väljer du in vilka anställda som ska vara attestansvariga.
  2. Du kan automatisera påminnelser via mejl eller sms till de anställda när det är dags att klarmarkera eller attestera tidrapporter.
  3. Det går bra att ansluta anställda efterhand till tjänsterna.
  4. Anställda kan se sina lönebesked på webben och i appen.
  5. Om du har avvikelser under en längre tid kan du även använda Frånvaro i perioder.

Text: Petter Hammarbäck