Svårt att välja konto?
— nu finns hjälpen i programmet

Ska du bokföra din leverantörsfaktura för första gången? Då kan det vara skönt att få ett kontoförslag direkt i ditt ekonomiprogram. Det är numera möjligt i Visma eEkonomi. 

Du har precis bytt mobilabonnemang och har fått din första faktura från Telia. Men vilket kostnadskonto ska du använda när du bokför leverantörsfakturan? Tadaa! Visma eEkonomi berättar att de flesta användare använder konto 6212 Mobiltelefoni för att bokföra räkningar från Telia. Du väljer konto 6212 och bokför fakturan. Klart! 

Eller så kommer du fram till att just det kontot inte är vad du är ute efter och du kan välja ett annat kostnadskonto. 

Bokföringshjälpen är en ny och efterlängtad funktion i eEkonomi. När du för första gången bokför en ny leverantörsfaktura föreslår nu programmet ett konto. Systemet bygger på vilken typ av konto de flesta andra användarna av Visma eEkonomi, med samma typ av faktura, har använt. För att förslaget som ges ska vara tryggt och säkert ges endast kontoförslag i de fall det finns tillräckligt med data att basera förslaget på.

– Bokföringshjälpen är en del av ett viktigt och ständigt pågående arbete för att göra det enklare för våra kunder.

Lisa Henriks

– Bokföringshjälpen är en del av ett viktigt och ständigt pågående arbete för att göra det enklare för våra kunder, berättar Lisa Henriks som är Onboarding Manager för Visma eEkonomi. Bokföring ska vara lätt och hjälp med kontoförslag är bara början på att mer och mer kommer att skötas automatiskt i våra program.

 

Du kan deklarera själv i Visma eEkonomi!
Se 5-minuters Youtubeklipp: