“Kunderna vill ha stöd att utveckla sitt företag"

Redovisningsbranschens automatisering skapar nya möjligheter för byråerna. Lennart Sjöberg som driver Omega ekonomi, välkomnar förändringarna.

Uppdaterad 2016-08-25 

 Mer om Omega: Digitalisering en win-win för byrå och kund

Företaget har totalt 65 kunder, merparten är små bolag med 1-5 anställda. Företaget har åtta anställda och målsättningen att exandera och dubblera antalet anställda till 16.

– Sedan får vi se exakt hur lång tid det tar, man måste göra det i takt med kunderna. Man får inte ta in så många kunder att man inte hinner med dem.

– Vi kallar oss en annorlunda redovisningsbyrå. Med det menar vi att vi arbetar med företag som växer. Vi tar också hand om medelstora och stora företag, inte bara små.

Bland de modernaste i branschen

Omega Ekonomi ska vara bland de modernaste i branschen. Lennart Sjöberg väljer den senaste tekniken och de senaste programvarorna.

– Vi strävar efter att förenkla och automatisera processerna. Många redovisningsbyråer tänker så som de alltid har gjort, med mer inriktning på bokföring. Det är bra, men vi måste tänka vidare också, gå vidare. Tänka rådgivning.

Omega Ekonomi ska kunna ge kunderna mer, säger han.

– Vi måste ge kunderna mer, för kunderna efterfrågar det. De vill ha råd och stöd för att utveckla sitt företag i en hård konkurrens. Det är vår roll som redovisningsbyrå att engagera oss i det. Att automatisera processerna och styra om till mer rådgivning. Vi måste leva närmare kunderna, växa med kunderna. Vi ska vara kundernas bästa vän.

Annica Jönsson 

Du kanske också är intresserad av ...

10 i topp: Mesta lästa och delade artiklarna
Det här kan du lära av KPMGs resa mot molnet
Byråpodden: 35 färgstarka revisorscitat
Alla artiklar om och med redovisningsbranschen

 Följ Byråpodden på iTunes
 Följ Byråpodden på Google Play

Allt viktigt direkt i din inkorg, varje månad? 

ja, jag vill ha nyhetsbrevet 

Är du kund får du nyhetsbrevet utan att du behöver anmäla dig. 
Vi kommer inte att sprida din mejladress till annan part.
Du kan säga upp prenumerationen när du vill.