Baks&Co sugna på digitalisering efter Framtidsdagar tillsammans med Visma Spcs

Nu är personalen nyfiken på digitaliseringen

– Det måste ske stegvis: En tid för det mentala, en tid att se lösningar, en tid att implementera.
Det konstaterar Jan Magnusson, revisor på Baks&Co efter framtidsdagarna som arrangerades i samarbete med Visma Spcs. 

Publicerat 2016-12-12

Nyfikenheten ökade rejält hos Jan Magnusson efter utbildningsdagarna på Visma Spcs. Och han har det historiska perspektivet:
– Förra gången redovisningsbranschen förändrades var på 90-talet. Vi sa samma sak då som nu. Men det finns ingen väg tillbaka. Vi måste lära om och ta till oss den nya tekniken, säger han.
Hans arbetsgivare Baks&Co har förberett sig i över ett år på att starta ett pappersfritt koncept kallat baks247 som innebär att hela flödet från ax till limpa sker i molnet – och så långt möjligt via kundernas mobiler. 

 Hör kontorscheferna Maria Milton och Cathrine Osbeck

För personalen innebär det att de måste lära sig nya programvaror och att tänka om från dåtid till nutid. Baks&Co är också ett företag som aktivt arbetar mot att ge råd som förverkligar kundernas ekonomiska mål så alla råd utgår från nuet och tar sikte på framtiden. 
– Digitaliseringen påverkar ju hela samhället oavsett vad du gör eller vad du tycker om det. Med Swish, Uber och alla andra tjänster som bara kommer, säger Kristina Danielsson, auktoriserad redovisningskonsult. Vi är på väg framåt nu! Det här är en stor omställning och jag tror att det blir bra för både oss och kunderna.

På programmet stod ...

Under framtidsdagarna fick Jan, Kristina och kollegan Pernilla Nyqvist digitaliseringsinsikter, en skvätt strategitänk, lite känsla för digital support och tips om Visma eEkonomi. Sist men inte minst: En djupare förståelse för hur yrkesrollerna förändras.
– Det är många roller på byrån och alla behöver förstå vad digitaliseringen betyder för just dem: Redovisningskonsulter, revisorer, revisorsassistenter, säger Kristina Danielsson.

Kristina Danielsson, vad förändras mest i din yrkesroll, redovisningskonsultens?
– Förståelsen för att både vi och kunderna måste jobba annorlunda. 

Jan Magnusson, vad betyder det för dig som revisor?
– Att slippa bläddra i pärmar och med papper. Inte behöva fundera på hur bokföringen kommit till. Utan mer på värderingsfrågor och presentation. Och mer i realtid.

Pernilla Nyqvist, redovisningskonsult, är du nöjd med era framtidsdagar?
– Ja det var mycket nytt och bra information. Det har klarnat lite totalt sett och man börjar få en mental beredskap. Det känns också som om Visma lyssnar på oss.

 Baks&Co redo förverkliga drömmar

Ont om tid? Stora utmaningar? Här är ett nyhetsbrev för dig som är redovisningskonsult eller revisor. Vi hjälper dig framåt.

ja, jag vill ha nyhetsbrevet 

Är du kund får du nyhetsbrevet utan att du behöver anmäla dig. 
Du kan säga upp prenumerationen när du vill.