Dagarna då svenska redovisningsbranschen blev internationell

De åkte till San Diego för att inspireras av kollegor från hela världen. Och bjuda på sin egen kunskap. 
-  Roligast att upptäcka var att vi sitter i samma båt oavsett var vi kommer ifrån, säger Saldos ägare Mattias Segerbrand.

Visma hjälper redovisningsbranschen utvecklas och samarbetar med det australiska företaget Panalitix. De har ett årligt event, The Pac, och i år deltog för första gången tre svenska byråer: Win Win, Saldo och Revisionskonsulterna J Hägglund. 

När Mattias Segerbrand, ägare till Saldo, ska förklara vad The Pac är, säger han så här: 
- Jaa ... det är en blandning mellan något lite frireligiöst och väldigt matnyttigt, ha ha! Nej, men av de roligaste grejerna är att förstå att vi sitter i samma båt allihop oavsett var vi kommer ifrån. Vi har samma problem, samma glädjeämnen, samma lösningar. Vi tittar på samma saker. Det tror man inte när man sitter i sin lilla stol vid sin lilla skärm i Stockholm och tänker på svenska prylar. Men de där prylarna finns exakt likadana i England, USA, Australien och Nya Zeeland. 

"Ska starta en podd"

Martin Grimlund äger Stockholmsbyrån Win Win tillsammans med sin bror Ludvig. 
- Vi har haft det jättebra! Jag har fått mycket inspiration och idéer från branschkollegor och jag har en lista på idéer som jag vill genomföra. Till exempel ska vi starta en podd, det drar vi igång direkt.

Ludvig Grimlund:
- The Pac för oss handlar om att se lite av den stora världen men också att lära känna konsulter runt om i världen som ligger längre fram än vi gör inom vissa områden. Vi är bra på mycket men det är jättehärligt att få ny inspiration från byråer som verkligen ligger i framkant internationellt. 

Se video med Mattias, Martin och Ludvig

Stolta vinnare 

Både Win Win och Saldo deltog i paneldebatter under The Pac. Win Win vann klassen Best in Attracting Clients. 

Win Win vann Panalitix Best in Attracting New Clients på The Pac

Revisionskonsulterna J Hägglund vann Best in Managing Clients. 
- Det känns jättestort att vinna det här, det var en stor dag för Revisionskonsulterna, säger Jörgen Hägglund. Jag vill rikta ett jättestort tack till mina medarbetare för det är deras förtjänst att vi vinner. Och vi är hungriga på fler utmärkelser. Framtiden är att utveckla byrån ytterligare och Panalitix har varit ett väldigt stort stöd med regelbundna möten och de stämmer av att man når sina mål.  

Revisionskonsulterna vann Best in Managing Clients på Panalitix The Pac

Marcus Schirén är Panalitixcoach på Visma och sammanfattar The Pac så här: 
- Jag är väldigt stolt över de här byråerna och det är häftigt att se vad vi i redovisningsbranschen kan åstadkomma när vi samarbetar. Det är slående hur mycket likheter vi har trots att det skiljer tusentals mil mellan byråerna. Vi har mycket att lära men kan också lära ut mycket, exempelvis om ledarskap.  Visma Affärsutveckling - se alla erbjudanden

Visma Smarta Byrån

– ditt nya byråpaket i molnet

Redovisning som det borde vara. Plocka ihop det du själv behöver och sköt alla uppdrag från ett ställe. Betala bara för det du använder.

Ditt nya byråpaket