Här får redovisningsbyråer hjälp med skattefrågor

Som läsare av nyhetsbrevet för redovisningsbranschen får du aktuell information från Skattehuset, en av landets största auktoriteter på skatteområdet. Du får också rabatt på Skattehusets informations- och supporttjänst.

Jan-Åke Jernhem Skattehuset– Vi är de små byråernas egna skatteavdelningar och utbildar varje år 3 500 redovisningskonsulter. Många använder vår support för snabb hjälp i det dagliga. Vi driver också processer åt vår kunder och har därför en hög kunskap inom rättstillämpningen. Skatteverket ringer ibland och stämmer av med oss, säger Jan-Åke Jernhem, en av landets främsta experter och författare i ämnet.

– Skatter är en färskvara och jag hoppas att samarbetet med Visma gör det lättare för alla att ta del av den senaste och viktigaste informationen. Vi jobbar så otroligt nära våra kunders vardag och vet precis vad som är viktigt för dem att känna till. Vi är också glada att kunna erbjuda 20 procents rabatt på information och support från Skattehuset. 

Grundare

Han och kollegan Jan-Olof Johansson grundade Skattehuset i Göteborg AB år 1994.
– Jag är gift med Mariana Jernhem som också jobbar här. Vi är totalt sex anställda, fyra jurister och två administratörer. 
Cirka 7 000 redovisningskonsulter och revisorer har någon gång anlitat Skattehuset som utbildare eller för att ge support. Mellan 60 och 70 utbildningsdagar blir det per år och fem utlandskonferenser.

Skattehuset och Visma har tidigare samarbetat om bland annat skattedagar. Det här är första gången som innehållet sprids via nyhetsbrevet.
– Företagarna är en växande målgrupp för oss och möjligen kan vi också bidra på andra sätt men det återstår att se.

Hur ser du på redovisningsbranschens utveckling i stort?
– Redovisningsbranschen är utsatt för ett generationsskifte vilket gör att det finns väldigt olika typer av redovisnings- och revisionsbyråer på marknaden just nu. Moderna byråer och mindre moderna. Men samtliga behöver uppdatera sig på skatteområdet.

Visma Smarta Byrån

– ditt nya byråpaket i molnet

Redovisning som det borde vara. Plocka ihop det du själv behöver och sköt alla uppdrag från ett ställe. Betala bara för det du använder.

Ditt nya byråpaket