Birgitta Åhlander och Sofia Bergman, KPMG

"Spännande förändring som pågår"

– Det är en kul och spännande förändring som pågår och vi kommer själva också att förändra vårt arbetssätt, säger Birgitta Åhlander, SME Utveckling på KPMG, som nyligen gått över till Visma Advisor. 

Publicerat 2016-05-09 Kl 13:18

Nyligen var hon och ett 30-tal kollegor på kick off på Visma Spcs. Syftet var att inhämta feedback från redovisningsjätten kring Visma Advisor för att ytterligare förbättra produkten. Visma Spcs VD Daniel de Sousa berättade också om Vismas långsiktiga satsning på molnetlösningar.

Birgitta Daniels om molnetprogramBirgitta Daniels var en annan av deltagarna:
– Molnet är överlägset. Fördelen är att man kan göra anteckningar och logga tid i realtid. Man får en gemensam struktur, hittar information lättare och kan samarbeta mer. Rutinerna bli mer lika, vilket innebär att en redovisningsassistent har samma arbetssätt och hittar dokument på samma ställe oavsett vilken senior konsult som man arbetar med. 

Vad är fördelen i relation till kunden?
– Byrån kan öka lönsamheten, om den är smart, och upplevs modern av kunden. Företagaren får åtkomst till information när och var som helst och möjlighet till self service.

Sofia Bergman är just nu den person på KPMG som har mest erfarenhet av att jobba i Visma eEkonomi. Hon utbildar kollegor när de får in kunder som jobbar i eEkonomi. 

– KPMG går helt klart mot molnet. Fördelen är att vi kan jobba i realtid med aktuella siffror och att kunden kan vara delaktig. Vissa kunder gör stora delar själva och jag gör avstämningar i slutet på månaden medan andra bara fakturerar och låter oss sköta resten. Tillsammans med Ekonomiöversikten är eEkonomi en helhetslösning som ger en tydlig och enkel rapportering med grafer. Det ger möjlighet till ökad förståelse och kan öka intresset för företagets utveckling.

Arbetar du med rådgivning?
–  Det är en del i vårt dagliga jobb redan idag, men den delen av vårt arbete kommer att öka succesivt på grund av att mycket tid frigörs.

Erbjuder ni fast pris?
–  Det ser olika ut på olika kontor. Men i takt med att fler kunder använder Visma eEkonomi så blir det ett naturlig sätt att fakturera.

Annica Jönsson

Du kanske också är intresserad av ...

Det här kan du lära av KPMG:s byte till Advisor
24 fördelar som bara finns i molnet
Så kan du spara tid och slippa onödigt arbete
5 saker att tänka på när kunden bokför själv
"När kunden känner: Jag kan ju! Då mår man bra". #11 Byråpodden
11 tips på lärorika poddar i olika ämnen
VIDEO Redovisningsbranschens utveckling sedan 90-talet, Jan Söderqvist på Digitalisera eller dö!

 Följ Byråpodden på iTunes
 Följ Byråpodden på Google Play

Ont om tid? Stora utmaningar? Här är ett nyhetsbrev för dig som är redovisningskonsult eller revisor. Vi hjälper dig framåt.

ja, jag vill ha nyhetsbrevet 

Är du kund får du nyhetsbrevet utan att du behöver anmäla dig. 
Du kan säga upp prenumerationen när du vill.