Systematiskt arbete gav vinst

Det kan vara svårt att bygga ett bra team och få alla anställda att sträva mot samma mål. Debby Miller, ägare till Phases Accounting i Colorado Springs, USA, lyckades.

Visma hjälper redovisningsbranschen utvecklas och samarbetar med det australiska företaget Panalitix. På deras årliga event The Pac mötte vi Debby Miller. Hon tog hjälp av Panalitix 2016 och sedan dess har det mesta ändrats, säger hon.

- Vi har ändrat firman nästan 360 grader. Från början kände mina medarbetare att de bara var anställda. Nu gör vi det tillsammans, vi växer tillsammans och får priser tillsammans. Jag har två medarbetare med mig till The Pac och de sa just det, vilket gjorde mig väldigt glad. 

Phases har också satt upp skrivna processer och håller dagliga möten.  
- Vi har ett kort möte varje eftermiddag och går igenom vilka tre saker vi ska jobba med nästa dag, om det finns hinder att lösa eller om något ska firas. Det förbättrar kommunikationen. Vinsten har ökat 40 procent och vi har ett nytt kontor. 

Phases Accounting vann kategorin Best Business Processes på The Pac. 

Nästa mål

Nästa mål blir att öka resurseffektivteten.
- Vi har fasta priser. Jag upptäckte att teamet la ner antingen för mycket tid på jobbet eller sträckte ut det för att fylla ut tiden. Vi ska finjustera det där vilket kommer att ge oss tid för rådgivning. 

Debby Miller har haft stor hjälp av Panalitix, säger hon.
- Massor! De har en bra mjukvara. Jag ser en instruktionsfilm i Learning Hub varje morgon. Jag använder det för att onboarda nya medlemmar. Jag är med i Coaching Club så varannan vecka har jag videomöte med Sia, min coach. Han hjälper mig att hålla fokus, håller mig ansvarig, lyfter mig när jag känner mig låg, dämpar mig om jag blir övermodig, säger ifrån om jag börjar släpa efter. Det är väldigt bra att ha det stödet. 

Kunderna har inte märkt så mycket än, säger Debby Miller. Men i takt med att tid frigörs för rådgivning kommer kunderna få hjälp att nå sina affärsmål. 

 Vill du också utveckla din byrå? Visma Affärsutveckling

Visma Smarta Byrån

– ditt nya byråpaket i molnet

Redovisning som det borde vara. Plocka ihop det du själv behöver och sköt alla uppdrag från ett ställe. Betala bara för det du använder.

Ditt nya byråpaket