LaddningstidWebben vinner trots laddningstid

Gör du många manuella verifikationer och sköter all administration åt kunden? Men upplever att laddningstiden på webben irriterar jämfört med lokalt installerat? Här är 6 skäl till varför webbprogrammet ändå är ett bättre alternativ.

Publicerat 2016-10-17

Problemet

Säg att du har 40 kunder och skapar alla verfikationer manuellt på webben. Varje kund har 100 sådana verfikationer per månad.
Laddningstiden i Visma Administration är 0,1 sekunder per verifikation. Detta ger 0,1 sekund x100 verifikationer x 40 kunder. Ungefär 6 och en halv minuts väntetid per månad.
Laddningstiden för sidan i Visma eEkonomi är 1 sek. Den totala väntetiden blir då 1 sekund x100 verifikationer x 40 kunder. Det blir drygt en timmes väntetid per månad enligt vår fiktiva men rimliga exempel. 

Du lägger alltså en timme “i onödan” per månad på att vänta. Du är illsnabb på tangenterna och har hela kontoplanen i huvudet men upplever att du sinkas av webbsystemet, jämfört med installerat. 

DOS till Windows

Jan Söderqvist Visma SpcsVar du med på det glada 90-talet? Jan Söderqvist är en av landets främsta experter på bokföring och redovisning och Key Account Manager på Visma Spcs. Han var med på den tiden när DOS ersattes av Windows.
– Situationen på 90-talet liknar dagens. Då klagade alla på att det tog längre tid i Windows. Men idag finns inga DOS-användare.

Det du förlorar på gungorna tar du igen på karusellerna, menar han.

6 skäl att gå över helt till webben trots laddningstiden

  1. Bankkopplingen i Visma eEkonomi sparar tid, olika mycket beroende på vilken bank kunden använder. Bäst är Handelsbanken. 
  2. Med Visma Autoinvoice sparar du mycket tid, papper och porto genom att skicka och ta emot fakturor. E-faktura sparar tid åt Vattenhuset 
  3. Kundreskontrat i Visma eEkonomi sparar tid i bokslutstider.
  4. En del resonerar så här: Den som vill sälja sin byrå om tio år behöver vårda sin kundstock för att höja värdet. För att attrahera yngre företagare och tillväxtföretag behöver du kunna erbjuda, och fullt ut behärska, moderna arbetsverktyg.  
  5. Om du lägger mindre tid på att skriva ut kopior så sparar du också tid. Uppgifterna finns redan i datasystemet om ni använder webben. De här kopiorna behöver du inte skriva ut längre. 
  6. Att registrera påskunder är numera gratis i Visma eEkonomi. Du får också 2 timmars kostnadsfri utbildning av oss när du konverterar dina kunder från Visma Administration eller Visma Compact till Visma eEkonomi. 

Faktureringen

– Om du efter hand vill förmå kunden att gör något själv, börja med faktureringen. Traditionellt i Visma Administration har kunden kunnat göra fel men det går i princip inte i Visma eEkonomi. Se bara till att förbereda artikelinställningarna, supporten hjälper dig om du är osäker på programmet, säger Jan Söderqvist.

Ytterligare en fördel med webben är att 2017 lanseras Visma Advisor Period & År. Då kan du göra bokslut löpande varje månad och deklaration på webben. Arbetstopparna jämnas ut. Du får också möjlighet att ta fram bättre rapporter och göra analyser direkt på webben. Advisory Tools blir en del av Byråpaketet med Visma eEkonomi, Visma Advisor och Visma Ekonomiöversikt. 

 Vad betyder det i praktiken? Kommentar av Jan Söderqvist

Tänk också på att mobiltrafiken beräknas fyrdubblas de kommande 3–4 åren och att handel via mobila enheter utgör mer än hälften av e-handeln 2018. 2020, om bara sex år, kommer hälften av individerna på arbetsmarknaden att vara uppvuxna med mobiler. (Källa: Megatrends, EY)

Annica Jönsson

Du kanske också är intresserad av ...

Hur man driver en modern och digital byrå, ultimata checklistan
Undvik att webbkunden bokför fel
Fler byråer har alla kunder på webben
Ännu inte helt Reko? Här är pepp!
Poddbonanza! Årets byrå och andra inslag från Branschdagarna 22-23 september

 Följ Byråpodden på iTunes

Ont om tid? Stora utmaningar? Här är ett nyhetsbrev för dig som är redovisningskonsult eller revisor. Vi hjälper dig framåt.

ja, jag vill ha nyhetsbrevet 

Är du kund får du nyhetsbrevet utan att du behöver anmäla dig. 
Du kan säga upp prenumerationen när du vill.