Poddlyssnare

11 tips på bra poddar

Att lyssna på poddar håller på att bli ett folknöje och de fungerar nästan som ett radiouniversitet. Här är våra bästa poddtips, däribland Byråpodden som handlar om hur redovisningsbyråer (och deras kunder, företagarna) kan dra maximal nytta av automatiseringen i redovisningsbranschen. 

Publicerat 2016-05-10 Kl 10:05

 Följ Byråpodden på iTunes
 Följ Byråpodden på Google Play

Podd är mer intimt än radio och mindre påträngande än rörlig bild. Först var det mest kändisar som drev poddar, sedan upptäckte företag och privatpersoner mediet. Trenden går mot allt smalare ämnen och podden kan fördjupa ett ämne nästan hur mycket som helst – det är en av poängerna. 450 000 svenskar lyssnar regelbundet och två av tre är under 40 år enligt tidningen Karriär, som hänvisar till TNS-Sifo Orvesto Konsument.  

Här är 11 tips på bra poddar

Balans i livet

  • På ett annat plan (Lufthansa) Mikrofonhandlar exempelvis om lugn och ro och prestation i världsklass – och hur de två hänger ihop. Med Kjell Enhager, idrottscoach och livscoach. Här får du smarta tankar om livet varvat med mindfulness och nycklar till mentala insikter. Ibland med avslappningsövningar på slutet.
  • Livshjulet med Anna Hegestrand. Kända människor får berätta om hur de ser på de åtta olika tårtbitarna i sitt livshjul. Tårtbitarna Anna pratar med sina gäster om är 1 kärlek 2 familj 3 bostad 4 jobb och karriär 5 ekonomi 6 hälsa, kost och motion 7 fritid 8 personlig utveckling. Gästen sätter betyg på tårtbitarna och motiverar sedan sin betygsättning. 
  • Sunshinepodden – gänget från 4good gästas varje vecka av någon gäst som har gjort något bra, lite "kan jag kan du"-stuk. Stories från kända och okända människor, som alla förverkligat drömmar av något slag.

Hälsa

  • Ångestpodden – bra och ärligt, lättsamt och allvarligt. Om jobbiga saker man inte pratar om och psykisk ohälsa. "Kom ihåg att det alltid är okej att må dåligt".
  • Sanningspodden – om träning på ett avslappnat sätt. Inte så pretto som andra träningspoddar.

Historia

Ekonomi

  • Sparpodden: Nordnets podcast om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Lyssnarna styr agendan genom att skicka in sina frågor via sociala medier under hashtaggen #sparpodden. 
  • Planet Money: Ekonomin förklarad – men på ett kul sätt! Storytellning på hög nivå. 
  • Digitalpodden (Dagens Industri): Om digitala företag i Sverige och världen. 

Redovisningsbranschen

  • Byråpodden (Visma Spcs) handlar om automatiseringen av redovisningsbranschen och hur byråer kan dra nytta av förändringar i omvärlden. 

Vill du börja lyssna men är nybörjare?

Kanske aldrig laddat ner en app? De flesta lyssnar i sin mobil så om du har en iPhone, gå till appen App Store, den ser ut som ett A. Där du kan ladda ner alla sorters appar. 
Öppna och leta upp förstoringsglaset i menyn längst ner, sök på ordet "podcast". Då dyker det upp en lila app som förslag. Klicka på Installera och sedan Öppna. 
Sök sedan inne i Podcast-appen på lämplig podd. Klicka på följ eller prenumerera. Du får en notifiering för varje nytt avsnitt som släpps.

Om du har Androidmobil går du till Google Play-butiken, söker på Podcast och väljer den app som kommer högst. Inne i den appen, sök din favoritpodd.  

 Följ Byråpodden på iTunes

 Följ Byråpodden på Google Play

Annica Jönsson

Du kanske också är intresserad av ...

"När företagaren känner: Jag kan ju! Då mår man bra". #11 av Byråpodden
De driver en digital marknadsföringingsfabrik 
Så startar du en egen podd

Ont om tid? Stora utmaningar? Här är ett nyhetsbrev för dig som är redovisningskonsult eller revisor. Vi hjälper dig framåt.

ja, jag vill ha nyhetsbrevet 

Är du kund får du nyhetsbrevet utan att du behöver anmäla dig. 
Du kan säga upp prenumerationen när du vill.