Digitalt sparade halva kontorstiden

Vad är skillnaden mellan att jobba digitalt och traditionellt med redovisningen? Vi frågade Oskar Målevik, delägare till Haga Tårtcompani & Bageri, i Stockholm.

Oscar Målevik driver tillsammans med Anna Cardelius Haga Tårtcompani & Bageri. Anna är proffs på marknadsföring och försäljning, Oskar är utbildad konditor och vann SM för unga bagare som 19-åring. 

- Roligaste branschen, alla älskar fett och socker! Det som gör Haga unikt är nog vår mångsidighet, fokus på tårta och att vi har väldigt hög service mot fakturakunder.

Oskar Målevik är väldigt glad att få jobba helt digitalt med sin redovisning och slippa alla papper.  

Vad är skillnaden? 

- Vi har arbetat med olika byråer. Först körde vi traditionell redovisning. Det var otroligt svårt. Det tog tid, det försvann papper och man måste gå till brevlådan hela tiden. Nu jobbar vi helt digitalt vilket det är så mycket enklare, det sparar så mycket tid, ingenting försvinner och jag ser resultat på en gång. 

- Skillnaden blir att jag sparar in hälften av min kontorstid, jag får resultat på en gång och vi slipper papper som kan försvinna, allt finns ju i datorn. 

Ekonomi - från tråkigt till kul 

Innan var administration och papperarbete det tråkigaste i hela världen. Men nu tycker Oskar Målevik att det här med ekonomi, och allt det där andra som måste funka, är roligt. 

- Det går så smidigt och fort nu, då blir det mycket roligare. Så nu är det helt plötsligt ganska kul! Och det här är ju framtiden, varför ska vi hålla på med något som inte riktigt fungerar längre?

Karl Ragneby, golfpro, hanterar allt i mobilen

Visma Smarta Byrån

– ditt nya byråpaket i molnet

Redovisning som det borde vara. Plocka ihop det du själv behöver och sköt alla uppdrag från ett ställe. Betala bara för det du använder.

Ditt nya byråpaket