Visma eEkonomis bäst bevarade hemligheter

Har du precis börjat använda Visma eEkonomi, eller tillhör den skara som tycker att “det där med instruktioner är inget för mig”, och lärt dig programmet på egen hand? Då är det lätt att missa några riktigt smarta funktioner. Vi avslöjar hur du hittar 7 av dem.

1. Bankkopplingen

Visste du att du kan låta programmet göra jobbet genom att koppla ihop det med din bank? Supersmart. Programmet vet då precis vad som har hänt på kontot och föreslår hur det ska bokföras. En ögonöppnare för alla som testat. Du aktiverar bankkopplingen under Inställningar.

2. Kostnadsberäkningen för en anställd

En mycket användbar simulering som ger dig bra pejl på vad det kan kosta att anställa någon i företaget. Du hittar funktionen längst ner på startsidan i eEkonomi.

3. Skattekontoavstämningen

Känner du till att du kan ladda ner kontoutdraget från Skatteverket och läsa in det i programmet? Funktionen hittar du under Kassa- och bankhändelser. För dig som driver aktiebolag.

4. Multitaskingen

Vet du att du kan arbeta med flera programdelar samtidigt? Det är bara att högerklicka på till exempel Företagsinställningar och välja Öppna flik i nytt fönster. Extra effektivt om du sitter med flera skärmar.


5. Appens kundregister

En liten juvel. Med eEkonomi-appen kan du både ringa och smsa alla dina kunder direkt inifrån appen. Du laddar ner appen i AppStore eller Google Play.


6. Rättningfunktionen av leverantörsfakturor

Alla kan göra fel ibland. Skulle det mot förmodan, någon gång, vara fel i en leverantörsfaktura du redan bokfört, är det bara att rätta den. Med inställningen Tillåt redigering av leverantörsfakturor kan du ändra både datum, momsbelopp och konto på bokförda fakturor.


7. Transaktionsanalysen

Under Bokföring - Transaktionsanalys kan du söka på ett belopp eller ord för att hitta bland alla verifikationer. Väldigt smidigt om du till exempel får in ett kvitto i efterhand och snabbt vill hitta händelsen i bokföringen för att stämma av.

Här har du dem – de bäst bevarade hemligheterna i Visma eEkonomi. Funktionerna som vi vet används alldeles för lite, och samtidigt har potentialen att på riktigt effektivisera arbetet. Vi hoppas att du i hittade något i listan som du inte tidigare använt, och att du med hjälp av dessa kan frigöra ännu mer tid. Till det som du tycker är roligast med företagandet.

Visma eEkonomi

Släpp kontrollen 2022.

Och behåll den med vårt självkörande ekonomiprogram. Just nu ingår våra populäraste tillval för årsredovisning och deklaration gratis när du väljer Visma eEkonomi Smart.

Läs mer om Visma eEkonomi