Detta är AGI

AGI står för Arbetsgivardeklaration på individnivå och är en stor lagförändring som träder i kraft i två omgångar, med start 1 juli 2018. Från och med 1 januari 2019 gäller den för alla företag, oavsett storlek eller bransch. Den största förändringen med AGI är att arbetsgivare börjar redovisa lön och skatteavdrag för sina anställda varje månad, istället för de årliga kontrolluppgifter som tidigare gällt.

Varför AGI?

Det finns flera anledningar till varför AGI införs. Några exempel är mindre administrativa uppgifter för dig som arbetsgivare, mindre tid läggs på att lämna uppgifter till myndigheter samt mer transparens och enklare för anställda att se inrapporterade uppgifter.

Stöd för AGI?

När lagen träder i kraft för samtliga företag i januari 2019, kommer Vismas program vara anpassade för att stödja AGI och ge både företagare och anställda trygghet i att programmen hanterar uppgifter på rätt sätt. Men det krävs också att du som arbetsgivare eller löneadministratör är medveten om hur du ska jobba. Därför har vi skapat den här samlingssidan för dig.

AGI – så här funkar den nya lagen!


I år är AGI, arbetsgivardeklaration på individnivå, den stora nyheten inom löneområdet. Här är en sammanfattning över de viktigaste förändringarna.

Checklistan för dig som sköter lönerna


Hur anpassar du dig till AGI? Vi ger dig de viktigaste punkterna inför löneområdets största reform på decennier.

Detta är arbetsgivar-
deklaration


Vad är egentligen en arbetsgivardeklaration? Vad ingår och vilka är reglerna? Här lyfts begreppet som helhet och ger dig svar på grundläggande frågor.

Vi visar hur AGI fungerar

Filmen om AGI

I vår film visar Johan hur du skapar och skickar arbetsgivardeklaration på individnivå i Visma Lön 300/600 och i Visma eEkonomi. Filmen passar både dig som skickar in arbetsgivardeklaration på individnivå idag och dig som ska börja i januari.

Se filmen för Visma Lön!

Se filmen för Visma eEkonomi! 

Kostnadsfritt webbinarium

Vill du lära dig ännu mer? Gå vårt kostnadsfria webbinarie för att fördjupa dina kunskaper. Webbinariet innefattar bland annat:

 Detta är Arbetsgivardeklaration på individnivå

 Så gör du i Visma Lön och Visma eEkonomi

 Så redovisar du uppgifterna på Skatteverket.se 

Webbinariet är just nu fullbokat. Fler tillfällen presenteras inom kort.

Fråga Vera

Ställ dina frågor om AGI till vår support-robot, Vera. Vera är fortfarande nybörjare på Visma Lön men lär sig nya saker varje dag. Testa gärna om hon kan hjälpa dig!

Fråga Vera

Gör det enkelt i 
Visma Lön

 

Visma Lön 300/600

fr. 3990 kr/år

Löneprogrammet med smidig hantering av AGI och integrerade tjänster för bland annat digitala lönebesked och tidregistrering i mobilen.  


Läs mer

Så sköter du arbetsgivardeklarationen på individnivå i våra program

Använder du redan något av våra program? Grattis! Då slipper du oroa dig för hur du ska göra. Här förklarar vi steg för steg hur du går tillväga för att skapa och skicka in den nya arbetsgivardeklarationen på individnivå. Vårt tips är att du redan nu kikar igenom intrsuktionerna så blir det lättare när det väl är dags. 

Instruktioner till Visma Lön 100 kommer inom kort.

Senast publicerat